Maak je gebruik van een door Solar Monkey geleverde Xemex module voor een stabiele data verbinding? Dan kun je via een paar eenvoudige stappen de module koppelen aan het systeem in Solar Monkey waar monitoring voor is aangevraagd.

Installatie

Er zijn twee typen GPRS kastjes van Xemex; de Sungate en L+G meter van Xemex. Beiden zijn eenvoudig te installeren en te activeren.

Lees hier hoe een Sungate geïnstalleerd wordt. Bekijk hier hoe een L+G meter geïnstalleerd wordt.

Registratie

Nadat de module na voltooiing van de installatie op het GSM netwerk is gekomen, dient als laatste handeling de meter via het serienummer gekoppeld te worden aan het systeem in Solar Monkey waarvoor monitoring is aangevraagd.

Dit kan via de knop 'Apparaatregistratie', te bereiken via tabblad monitoring.

Hier kun je een registratie link mee genereren.

Deze link kun je zowel de monteur op locatie meegeven als de binnendienst laten gebruiken bij controle van de oplevering. Het proces is simpel:

1.) Selecteer de klant waarvoor de meter geregistreerd dient te worden

2.) Voer de laatste 6 cijfers in van het serienummer van de meter

3.) Klik op 'Register' en wacht tot de koppeling gelukt is

Zodra de meter gekoppeld is aan het systeem in Solar Monkey waarvoor monitoring is aangevraagd, zal de status door ons op 'Actief' gezet worden en kunnen we starten met de prestatie analyse!