In Solar Monkey kun je montage materialen (onderconstructie) toevoegen aan je ontwerp. Momenteel kan dat met Esdec en van der Valk.

Esdec selecteren

Via voorkeuren > montage materialen is het mogelijk om aan te geven van welke typen onderconstructie je gebruik wilt maken. Selecteer hier de Esdec onderconstructies.

Montage materialen selecteren

Je kunt tijdens het maken van een legplan per veld/grid via 'onderconstructie' aangeven welk type onderconstructie je wilt hanteren, alsmede het daktype.

Esdec rapport genereren en materiaallijst in Solar Monkey

Op de pagina voor financiƫle berekeningen kun je nu in het geval van Esdec een .pdf rapport uitdraaien onder het kopje 'Materialen' en 'Instellingen & downloaden'.

Voor elk veld zonnepanelen in je systeem kun je nu een rapport genereren nadat je de benodigde velden hebt ingevuld. Klik op 'Wijzigingen opslaan'. Wanneer je vervolgens op 'Materialen opvragen' klikt wordt er een rapport gegenereerd die je rechtsboven kunt downloaden en worden de materiaallijst naar je systeem in Solar Monkey verstuurd.

Let op: heb je meerdere velden (grids) in je systeem, dan dien je per veld een rapport te genereren.

Kortom, de gegenereerde rapporten zijn super handig als input voor het bestellen van de materialen, maar ook voor het klaarzetten van de klus en om mee te geven aan de montageploeg!