In Solar Monkey kun je montage materialen (onderconstructie) toevoegen aan je ontwerp. Momenteel kan dat met Esdec en van der Valk.

Eenmalig instellen van der Valk

Via voorkeuren > montage materialen is het mogelijk om aan te geven van welke typen onderconstructie je gebruik wilt maken. Selecteer hier de van der Valk onderconstructies.

Let op: je dient eenmalig een van der Valk integratie token (oftewel een API key) toe te voegen. Dat gaat als volgt:

• ga naar je van der Valk account, of maak een van der Valk account aan via: https://vandervalk.ezzing.com/
  • Kopieer de API key via 'layout integration' (te vinden bij bedrijfsinstellingen):

• Plak de API key in het veld 'van der Valk integratie token'

WAARSCHUWING: je kunt maar ÉÉN keer een van der Valk integratie token genereren in de van der Valk planner.

Indien je geen token toevoegt kun je bij het maken van een ontwerp weliswaar van der Valk selecteren, maar vervolgens geen van der Valk rapport uitbrengen.

Montage materialen selecteren

Je kunt tijdens het maken van een legplan per veld/grid via 'onderconstructie' aangeven welk type onderconstructie je wilt hanteren en welk daktype van toepassing is.

Heb je onderconstructie voor een plat dak geselecteerd, dan wordt automatisch de steekmaat (= hart op hart maat) en hellingshoek aangepast!

Van der Valk rapport genereren

Op de pagina voor financiële berekeningen kun je nu in het geval van van der Valk een .pdf rapport uitdraaien onder het kopje 'Materialen' en 'Instellingen & downloaden'.

Voor elk veld zonnepanelen in je systeem kun je nu een rapport genereren nadat je de benodigde velden hebt ingevuld. Deze velden zijn overgenomen uit de van der Valk planner. Via 'Hulp bij invullen' kun je op de van der Valk website bijvoorbeeld nagaan welke windzone van toepassing is op jouw project.

Klik tenslotte op 'Maak van der Valk rapport' om een uitgebreid rapport te genereren waarin onder andere je materiaallijst in terug te vinden is, maar ook je daktekening met daarop in geval van een schuin dak aangeduid hoe de profielen geplaatst moeten worden en hoeveel dakhaken je nodig hebt per rij. Voor platte daken wordt meteen ook een ballastplan gegenereerd.

Let op: heb je meerdere velden (grids) in je systeem, dan dien je per veld een rapport te genereren.

Kortom, de gegenereerde rapporten zijn super handig als input voor het bestellen van de materialen, maar ook voor het klaarzetten van de klus en om mee te geven aan de montageploeg!