Met de online offerte functionaliteit kun je nu direct een digitale offerte voor je klanten generen! De belangrijkste voordelen op een rijtje:

• Snel akkoord. De offerte kan door je klant direct geaccepteerd worden zonder gedoe met handtekeningen of het heen en weer mailen van bestanden.
  • Responsive. De offerte kan op elk apparaat (computer, tablet, telefoon) prettig bekeken worden.
  • Alternatieve voorstellen. Je kunt ervoor kiezen meerdere alternatieven voor te stellen die je klant gemakkelijk kan vergelijken.
  • Overzicht. Je krijgt automatisch een bericht als de offerte geaccepteerd is. Ook is de staat van de offerte meteen te zien in Solar Monkey.
  • Flexibel. Je kunt ten alle tijden je offerte aanpassen en je klant kan meteen deze nieuwe versie zien. Handig als je de klant bijvoorbeeld aan de telefoon hebt.

Instellen (eenmalig)

Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk om eenmalig je gegevens in te stellen. Zorg er allereerst voor dat je bedrijfsgegevens goed ingesteld staan. Via voorkeuren > online offertes stel je in wat o.a. de vervaldatum van je offerte is, plak je de link naar je algemene voorwaarden en upload je bedrijfslogo. Daarnaast kun je je offertekleur instellen aan aangeven wat je op de samenvattingspagina van je offerte wilt tonen.

Gebruiken en delen

Zodra je klaar bent met het ontwerpen van je offerte(s) is het mogelijk om de status aan te passen naar 'Voorgesteld'. Je ziet dan dat de 'Deel offertes' knop geactiveerd wordt.

Wanneer je vervolgens op 'Deel offertes' klikt kun je via het pop up scherm de link naar de online offerte kopiëren en plakken in je mail naar de klant. Dit is ook het moment dat er eenmalig 0,5 credit in rekening wordt gebracht

Je kunt ook de offerte(s) direct bekijken om te checken of de presentatie naar wens is.

Er zijn twee pagina's, de samenvattingspagina en de pagina met de details van je offerte. Een voorbeeld van een samenvattingspagina:

Via 'Bekijk offerte' kom je op de pagina met de details, dat kan er als volgt uitzien:

Je kunt via je paneel voorkeuren en omvormer voorkeuren nu ook een omschrijving toevoegen en een afbeelding uploaden, dit wordt getoond in je offerte!

Accepteren van de offerte

Wanneer je klant het voorstel accepteert, wordt er voor de klant een bedankscherm getoond en krijg jij direct een mail dat je voorstel akkoord is. Deze mail wordt zowel naar je algemene bedrijfsmail verstuurd als naar jezelf.

Vergeet niet je klant een bevestigingsmail te sturen!

Tot slot kan je klant eenvoudig via de 'Offerte afdrukken' knop linksboven de offerte printen.

Wist je dat je dan ook meteen je offerte als PDF kunt opslaan? Kies in het popup scherm voor 'Opslaan als PDF':

Voor nog meer uitleg of hulp bij problemen:

Lees onze FAQ pagina!

Wat vind jij van online offertes?

En help ons deze functie beter te maken. Het duurt maar 2 minuten!