Help! Mijn terugverdientijd klopt niet of is zelfs negatief!

Er zijn twee mogelijke oorzaken:

1.) Je hebt geen jaarverbruik in kWh ingevoerd, voer een (geschat) verbruik in:

2.) Het systeem is aangemaakt in de oude versie van de software. Het kan voorkomen dat de berekening niet goed loopt. De oplossing is om een nieuwe versie van dit systeem ontwerp aan te maken (klik linksboven op 'Nieuwe versie').

Ik kan/wil geen elektra jaarverbruik invullen, kloppen de berekeningen dan nog wel?

Voor de berekeningen gemaakt met de financiële calculator is het vereist om een elektra jaarverbruik in kWh van je klant op te geven. Wanneer je niks invult dan zal de terugverdientijd niet zichtbaar zijn in de app en zijn je berekeningen incompleet.

In sommige offerte templates wordt er nog wel een terugverdientijd berekent en weergegeven in je offerte. Let op: de afbouw van de salderingsregeling, productie en (zelf)consumptie wordt dan niet meegenomen! In feite wordt dan de terugverdientijd berekent in een situatie met volledige saldering, de oude situatie dus.

Wat betekent het als er '(van profiel)' achter de BTW en kWh prijs staat?

Er zijn twee manieren om een BTW ten kWh prijs voor je berekeningen in te voeren:

1.) Via het geselecteerde financiële profiel;

2.) Door ze specifiek op te geven voor het project waar je in bezig bent.

Wanneer je het BTW tarief en kWh prijs hebt overschreven voor je specifieke project, dan is het altijd mogelijk om via de knop 'Bewerk' de gegevens van je financiële profiel terug te krijgen. Klik dan op 'Gebruik profiel'.

Waarom staat er bij 'Vervangingskosten omvormer (€)' een bedrag?

Hanteer je stukprijzen voor je panelen en omvormers? Dan is het bedrag wat je ziet bij 'Vervangingskosten omvormer (€)' de stukprijs voor de omvormer incl. BTW. Daarnaast wordt ook automatisch het veld met de levensduur van de omvormer gevuld. Handig toch?

Wat is het verschil tussen een profiel waar 'B2C' en 'B2B' aangevinkt is?

Met de Business to Consumer (B2C) optie aangevinkt wordt er automatisch rekening gehouden met de regelingen geldend voor residentiële projecten. Met de Business to Business (B2B) optie aangevinkt zal de software automatisch je de optie geven om bijvoorbeeld via 'Subsidies' de juiste SDE gegevens in te voelen.

Daarnaast houden we ook rekening met de locatie van je project. Is dat bijvoorbeeld in Belgie, dan nemen we de prosumententarieven automatisch mee! Zou houden we de app dynamisch!

Hoe krijg ik al die nieuwe informatievelden, grafieken en tabellen in mijn offerte template?

Dat zal bij de lancering zijn van een andere, grote nieuwe functie: de online offertes!

Voor nu houden we het nog even bij de huidige infovelden in de offerte template, maar dan wel met juiste de terugverdientijd berekeningen. We verwachten dat de online offerte functie in de nazomer/begin herfst gelanceerd wordt.