In het overzicht van Zonnegarant zie je het aantal systemen dat jij als installateur monitort. Op deze manier zie je direct welke systemen goed of slechts presteren.

Hoe kom ik bij het overzicht?

1. Ga naar het overzicht van Solar Monkey in de app.
  2. Klik op 'gemonitorde systemen' onderaan de zoekbalk.

Je ziet nu het volledige overzicht van jouw gemonitorde systemen.

Wat betekenen de percentages?

In het overzicht zie je naast elk systeem twee percentages staan. Deze percentages laten de performance van de afgelopen 7 dagen, en van het afgelopen jaar zien.

Het percentage wordt afgeleid uit het ontworpen systeem in Solar Monkey en KNMI data. Onze rekenmodellen berekenen daarna de performance van het zonnesysteem.

• > 100% betekent dat het systeem perfect werkt.
  • < 100% betekent dat er een afwijking is in de verwachte opbrengst.
  • Een uitroepteken betekent dat wij geen data ontvangen van de omvormer van de klant. In bijna alle gevallen komt dit door internetproblemen bij de klant.

Per maand krijg jij als installateur een overzicht van al jouw gemonitorde systemen. In dit document wordt de gemiddelde prestatie van alle systemen weergegeven, waarbij specifiek alle systemen met problemen worden aangekaart.