Het toevoegen van de omvormer(s) gebeurt na het plaatsen van de panelen in het systeem. Je kan kiezen tussen micro-omvormers, string-omvormers of optimizers.

Eén omvormer toevoegen

1. Klik op het dropdown menu ‘Kies een omvormer (of string)’ en kies een model.
  2. Krijg je na je keuze een rode driehoek te zien? Dan is het aantal wattpiek van de panelen te hoog voor de gekozen omvormer. Kies een grotere omvormer of voeg een extra omvormer toe om deze melding op te lossen.
  3. Sla je ontwerp op via ‘Opslaan’ in de linkerhoek.

Meerdere omvormers toevoegen

1. Klik op het dropdown menu ‘Kies een omvormer (of string)’ en kies een model.
  2. Krijg je na je keuze een rode driehoek te zien? Dan is het aantal wattpiek van de panelen te hoog voor de gekozen omvormer. Kies een grotere omvormer of voeg een extra omvormer toe om deze melding op te lossen.
  3. Klik op ‘Voeg een omvormer of string toe’ en voeg via het dropdown menu ‘Kies een omvormer (of string)’ een nieuwe omvormer toe. Indien nodig, voeg meer omvormers toe.
  4. Klik om de panelen te verdelen onder de omvormers. Dit doe je door bij de omvormers te klikken en de panelen te selecteren met je linkermuisknop.
  5. Houd er rekening mee dat elke omvormer een eigen kleur heeft. Indien je de panelen koppelt aan een bepaalde omvormer, dan verandert de kleur naar die van de omvormer.
  6. Sla je ontwerp op via ‘Opslaan’ in de linkerhoek.

Laten we nu de opbrengst van jouw zonnesysteem berekenen: