In het scherm links kan je zien dat er al enkele waarden zijn ingevuld. Onze slimme rekenmodellen berekenen voorafgaand de oriëntatie van het huis en de helling van het dak.

Daken van alle soorten

1. Zoom in op het adres waar je de zonnepanelen op wil intekenen. Dit kan via het muiswiel of via + en – op het scherm. Houd CTRL (Windows) of CMD (Apple) op het toetsenbord ingedrukt, terwijl je met de rechtermuisknop de luchtfoto beweegt. Zorg dat het adres goed in beeld is.
  2. Vink rechtsboven de optie ‘Pand’ aan – om de afmetingen van het huis te zien.
  3. Klik op ‘paneeltype’ om een type zonnepaneel te kiezen. Tip: Staat jouw type paneel er niet tussen? Wees gerust, wij hebben een gigantische database met benodigdheden. Klik hier om meer te leren over ‘voorkeuren’.
  4. Kies bij ‘tussenruimte’ hoeveel centimeter de panelen uit elkaar moeten liggen op het dak.
  5. Klik op ‘Nieuw veld met deze instellingen’. In de luchtfoto zie je nu een serie panelen verschijnen.
  6. Versleep de panelen met de linkermuisknop. Als je met je muis over de panelen gaat, dan zie je drie verschillende icoontjes die je kunnen helpen met ontwerpen.

a. Bepaalt de instralingsrichting van de panelen. Het is belangrijk dat deze pijl altijd naar het laagste punt van het dak wijst.

b. Vermenigvuldig het aantal panelen over een groot geheel.

c. Toevoegen of verwijderen van panelen op een specifieke plek. Dit kan erg handig zijn bij grote oppervlakken waar enkele obstakels te vinden zijn.

7. Sla je ontwerp op via ‘Opslaan’ in de linkerhoek.

Nu je panelen op het huis zijn geplaatst, is het tijd om een omvormer toe te voegen: