De AHN (Actueel Hoogtebestand Nederland) is een digitaal hoogtemodel van Nederland. Dit stelt Solar Monkey in staat om alle obstakels rondom of op de woning te detecteren en in te schatten qua hoogte. In combinatie met onze rekenmodellen kunnen wij zo zelfs de prestaties per paneel tonen.

Hoogte van obstakels

1. Ga naar het systeem waar je de hoogtedata in wil zien.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op ‘AHN’.
  3. Houd er rekening dat het laden enkele seconden duurt en dat het beeld af en toe verspringt. Het verspringen komt een andere dimensie van de luchtfoto en AHN.
  4. Ga met je cursor over een obstakels en bekijk de hoogte rechtsonder in het scherm.

Prestaties per paneel

1. Ga naar het systeem waar je de paneelprestaties van wil zien.
  2. Klik onderaan op ‘performance’. Zie jij deze knop niet? Sla het systeem op en wacht tot de berekening is voltooid. Ga daarna weer naar het systeem waar je de paneelprestaties van wil zien.
  3. Klik op een individueel paneel. Je ziet dat er een scherm verschijnt met ‘Paneel prestaties’. Je kan hier de volledige prestatie en de hoogte van het paneel zien. De volledige prestatie wordt berekend door een combinatie tussen het verlies door obstakels (bijv. bomen, schoorstenen, etc.) en oriëntatie (bijv. Noordwest oriëntatie).
  4. Klik op ‘Bekijk instralingsprofiel’ bij ‘Paneel prestaties’. Dit is het gezichtsveld van het paneel en geeft een duidelijk beeld over waar het verlies door obstakels en/of oriëntatie plaatsvindt.

Nu je alle informatie over jouw zonnesysteem weet, is het tijd om een offerte naar de klant te sturen met jouw ontwerp. Lees meer: