Solar Monkey berekent op basis van de hoogtekaart automatisch de helling van het dak. We kijken daarbij naar de afstand tussen de daknok en de dakrand en het verschil in hoogte tussen deze twee punten. 

De software berekend automatisch de helling voor het meest ideale dakvlak van het geselecteerde pand. Soms herkent de software voor een pand meerdere ideale dakvlakken en is dit af en toe ook een plat dak. Als dit gebeurt, kan het voorkomen dat er geen dakhelling wordt berekend en de helling op 0 graden staat.

De helling van het dak aanpassen

De helling van het dak kun je eenvoudig aanpassen, door een andere helling in te voeren links als je een systeem bewerkt.

Ik weet de helling van het dak niet

In het projectoverzicht kun je linksboven de streetview openen en het dak bekijken. 

Daarnaast kun je in Solar Monkey, zelf de hoogtekaart aanzetten. Het verschil in hoogte kun je vergelijken met de afstand van het dak, door bijvoorbeeld panelen in landscape te leggen. Per paneel is de afstand dan ongeveer 1 meter. Het verschil kun je eenvoudig vervolgens eenvoudig berekenen. Mocht je er niet uitkomen, kun je uiteraard altijd de live helpchat gebruiken.

Heeft u het antwoord gevonden?