Als je een systeem ontwerpt in Solar Monkey kan je de kaart verplaatsen door de 'ctrl' (Windows) of 'cmd' (Apple) knop ingedrukt te houden en de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen.

Boven in het midden van een scherm zie je een Help knop. Als je hierop met de linkermuisknop klikt, zie je een uitleg met handige tips en uitleg voor die pagina. De helppagina sluit je door onderaan met de linkermuisknop op sluiten te klikken.