Een nieuw project maak je door op de home pagina met de linkermuisknop rechtsboven op de knop nieuw project te klikken.

• Voer links in het menu het land in waar je het project wilt aanmaken.
  • Voer het adres in van het project aan de hand van de postcode en huisnummer of de straatnaam, huisnummer en plaats.
  • Als je al een project hebt aangemaakt op dit adres, krijg je hiervan een melding. Op die manier betaal je niet onnodig een extra credit.
  • Als het adres een huisletter heeft, vul je dat in bij toevoeging. Vul 'geen' in als er een toevoeging op het adres bestaat, maar het betreffende project geen toevoeging heeft.
  • De software navigeert automatisch naar het juiste adres. Je hoeft de kaart niet te draaien. Het noorden is altijd boven.
  • Optioneel kan je de gegevens van de klant invullen. Dit kan via de knop 'vul naam van klant in'. Deze gegevens komen later terug in het klantoverzicht en in de eventuele offerte die je uitdraait.
  • Solar Monkey selecteert op basis van het adres automatisch het pand.
  • Het geselecteerde pand bepaalt de voorberekende dakhoek en oriëntatie. Je kunt meerdere panden selecteren.
  • Klik links onderin op 'nieuw project aanmaken' om met het systeem ontwerp te beginnen.
  • In Windows kun je de kaart verschuiven door de 'ctr' en de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen.
  • In OS X (Apple) kun je de kaart verschuiven door de 'cmd' en de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen.
  • In- en uitzoomen doe je door linksboven in de kaart op de + en - tekens te klikken met je linkermuisknop of het scrollwieltje van je muis te gebruiken.