Je hebt voor een adres een aantal zonnepaneelsystemen ontworpen en wilt de resultaten delen met jouw klant. Met een paar klikken heb je een mooie offerte uitgedraaid voor een soepele verkoop!

1. Klik op rapport genereren

Onder de lijst met ontworpen systemen vindt je een knop om een rapport of offerte te genereren.

2. Selecteer het gewenste template en de te offreren systemen

Standaard hebben we drie templates voor je klaar staan. Heb je liever een volledig custom offerte? Wij helpen je graag met het ontwerp, klik hier voor meer info.

Als je meerdere systemen hebt ontworpen kun je tot drie systemen naast elkaar in één offerte weergeven. Daarmee geef je de klant een mooie vergelijking tussen de verschillende opties. Per kolom selecteer je welke van de systemen je daarin wilt weergeven.

Het mooie van de Solar Monkey offerte module is dat je met één druk op de knop een volledige offerte uitdraait. Dat werkt efficiënt en heeft een consistent resultaat. Toch wil je vaak een persoonlijke boodschap toevoegen. Die kun je kwijt in het opmerkingen veld. Die komt op een vooraf afgesproken plek in de offerte uit.

3. Pas eventueel de pricing aan

De standaard pricing wordt ingevuld op basis van de prijzen die zijn ingevuld voor de gekozen panelen en omvormers op de voorkeuren pagina. De resulterende prijs staat daar al voor jou ingevuld.

Weet je zelf al meteen de totaalprijs? Dan kun je die meteen invullen en een offerte uitdraaien. Daarmee negeer je de materiaallijst en verschillende stuksprijzen.

Meestal wil je de offerte toch wat verder specificeren. Klik op 'offerte bewerken' om de materiaallijst en offerte aan te passen.

Klik op het potloodje naast de prijs om naar de voorkeuren pagina te gaan en de paneel- of omvormer-prijs aan te passen. Onderaan de pagina heb je een lijst met overige producten die je kunt toevoegen. De lijst met standaard producten komt ook uit de voorkeuren pagina. Ook kun je producten of diensten los op deze offerte toevoegen.

Wat kun je zoal in de overige producten toevoegen? Denk aan:

• Hoogwerker
  • Meterkast aanpassing
  • Korting. Tja, sommige klanten willen nu eenmaal heel graag korting zien, aarggh. Vul een negatief bedrag in met de naam 'korting' zodat die ook op de offerte meegenomen kan worden. Niet te veel weggeven hè!
  • Installatie- en montage kosten. Hier kun je verschillende prijzen per paneel maken, afhankelijk van uit hoeveel panelen het systeem bestaat. Vervolgens vul je bij 'aantal' het aantal panelen in.
  • Werk je met totaal pakket-prijzen? Bijvoorbeeld x panelen met een standaard bepaalde omvormer? Ook die kun je hier aangeven. In dat geval houdt je de paneel- en omvormer prijs altijd op 0. Maak dan totaalpakketten aan op de voorkeurspagina met de totaalprijs voor dat pakket.

Op deze manier heb je alle vrijheid en flexibiliteit om een scherpe offerte neer te zetten.

Klaar met de aanpassingen? Klik op terug naar rapport en draai jouw volledige offerte uit! Klik op genereren. Voor jouw de offerte. Die verschijnt na een paar seconden in het scherm.

4. Go get 'em, close the deal!

Je hebt een mooie offerte liggen. Wij hebben ons werk gedaan. Nu ligt de bal weer bij jou. Succes!