Solar Monkey berekent op basis van een hoogtekaart en de baan van de zon automatisch de verwachte schaduw op een zonnesysteem. Het kan voorkomen dat de hoogtekaart verouderd is bij bijvoorbeeld:

• een boom die gekapt is
  • een recente uitbouw die geplaatst is
  • een nieuwbouwwoning

Als je dit tegenkomt kun je zelf de schaduwcategorie kiezen! Hieronder zie je hoe:

Klik linksboven op de knop Schouw boven de knop panelen. Geef aan dat je zelf de schaduw wilt kiezen en kies een van de 6 opties.

A. Absoluut geen schaduw
B. Plat dak met een enkel, klein obstakel zoals een dakraam, of een schuin dak zonder enige obstakels
C. Enkele obstakels zoals huizen aan de overkant van de straat die evenhoog of hoger zijn
D. Hoge bomen of gebouwen rondom op zo'n 20 meter afstand
E. Panelen op een lager deel van het huis, of op de garage, veel directe schaduw
F. Direct onder een boom, groot deel van de dag uit de zon

Garanties
Wil je een opbrengstgarantie afgeven na handmatig de schaduw te hebben gekozen? Neem dan even contact op met ons via de Live Helpchat. Je kunt uiteraard ook contact opnemen als je wilt afstemmen over de berekening die er uitkwam.