Op basis van hoogtekaarten en de baan van de zon berekenen wij automatisch de verwachte schaduw op het zonnesysteem. Maar soms is er:

• Een boom is gekapt;
  • Heeft er recent een uitbouw plaatsgevonden; of
  • Zijn er nieuwe woningen bijgebouwd.

Indien je dit tegenkomt, dan kan je in Solar Monkey zelf een schaduwcategorie kiezen om altijd zeker te zijn van de nauwkeurige opbrengstanalyse.

Een handmatige schaduwanalyse uitvoeren

1. Klik linksboven op de knop 'Schouw'.
  2. Je ziet nu zes opties verschijnen (A, B, C...) waar een beschrijving bij staat. Bekijk de omgeving van het huis via de LIDAR Hoogtedata en Google Streetview om een goed beeld te krijgen. Kies daarna één van de zes opties.
  3. Klik op 'Opslaan' om je nieuwe opbrengst te zien.

Nu we de opbrengst van jouw zonnesysteem weten, kunnen we ook de prestatie per paneel inzien en het percentage aan schaduw bepalen. Lees meer: