SMA omvormers kunnen eenvoudig worden uitgelezen. We gebruiken hiervoor het installateurs account van de Sunny Portal.

We hebben daarvoor twee mogelijkheden:

• Via de directe inlog. Wanneer wij al de inlog gegevens hebben van de portal dan hoef je verder niets te doen. Neem contact met ons op om op een veilige manier de inloggegevens te delen.
  • Via een API-key per systeem. Een alternatief is het doorsturen van de API-key per systeem; hoe je dit doet kan je hieronder lezen.

De API key per systeem achterhalen

Ga naar het specifieke systeem en klik op het kopje 'energie en vermogen', onder 'configuratie' (zie screenshot hieronder). De url die onder aan de pagina verschijnt email je naar info@zonnegarant.nl. Stuur samen met de url ook de postcode en het huisnummer van het betreffende systeem mee.

(LET OP: Vrijgave/Approval aanvinken is niet nodig)
(LET OP 2: Zorg dat je de url uit "energie en vermogen" neemt)