SMA omvormers kunnen eenvoudig worden uitgelezen. We gebruiken hiervoor het installateurs account van de Sunny Portal.

Wanneer wij al de inlog gegevens hebben van de portal dan hoef je verder niets te doen. Heb je de gegevens nog niet door gegeven dan kan je de inloggegevens emailen naar info@zonnegarant.nl

Een alternatief is het doorsturen van de API-key per systeem; hoe je dit doet kan je hieronder lezen.

Ga naar het specifieke systeem en klik op het kopje 'energie en vermogen', onder 'configuratie' (zie screenshot hieronder). De url die onder aan de pagina verschijnt email je naar info@zonnegarant.nl. Stuur samen met de url ook de postcode en het huisnummer van het betreffende systeem mee.

(LET OP: Vrijgave/Approval aanvinken is niet nodig)
(LET OP 2: Zorg dat je de url uit "energie en vermogen")