SolarEdge omvormers kunnen ook via een API worden uitgelezen. De API-key kun je eenvoudig achterhalen via de volgende stappen:

1. Klik  in het Installateurs Account rechtsboven in het hoofdscherm op het dropdown pijltje. Ga daar naar 'mijn account'.
  2. Onder de bedrijfsgegevens vind je het blokje met 'API-toegang'. Zorg dat je daar het vinkje bij de voorwaarden hebt aangeklikt.
  3. Druk op opslaan. (API-key verandert na het opslaan, kopieer deze pas na het opslaan)
  4. Geef de API-key die in beeld komt aan ons door. Deze gebruiken we om de opbrengsten uit te lezen en te analyseren. Zodra je systemen hebt aangemeld voor de monitoring (meer info) koppelen wij deze aan de juiste databron.

Zodra het systeem is aangemeld in de SolarEdge portal en je in Solar Monkey aangeeft om de Monitoring te starten, sluiten wij automatisch beide systemen op elkaar aan.

Let op! Doorgaans worden SolarEdge omvormers online verbonden via het internet van de klant. Dit kan in de praktijk problemen opleveren met het ophalen van de data wanneer de internet verbinding van de klant onvoldoende blijkt. Vooral bij wifi verbindingen komt dit vaak voor. We raden sterk aan een bekabelde verbinding te gebruiken.