SolarEdge omvormers kunnen eenvoudig worden uitgelezen via de installateurs portal. Via de volgende stappen, zorg je ervoor dat het systeem op Zonnegarant wordt aangesloten:

• Neem contact op met info@zonnegarant.nl voor het veilig delen van de de inloggegevens
  • Voer het systeem in de SolarEdge portal in volgens het volgende format: postcode, huisnummer: ' 1234AB65 '

Zodra het systeem is aangemeld in de SolarEdge portal en je in Solar Monkey aangeeft om de Monitoring te starten, sluiten wij automatisch beide systemen op elkaar aan.

SolarEdge omvormers kunnen ook via een API worden uitgelezen. De API-key kun je eenvoudig achterhalen via de volgende stappen:

1. Klik  in het Installateurs Account rechtsboven in het hoofdscherm op het dropdown pijltje. Ga daar naar 'mijn account'.
  2. Onder de bedrijfsgegevens vind je het blokje met 'API-toegang'. Zorg dat je daar het vinkje bij de voorwaarden hebt aangeklikt.
  3. Druk op opslaan. (API-key verandert na het opslaan, kopieer deze pas na het opslaan)
  4. Email de API-key naar info@zonnegarant.nl, die in beeld komt. Deze gebruiken we om de opbrengsten uit te lezen.

Zodra het systeem is aangemeld in de SolarEdge portal en je in Solar Monkey aangeeft om de Monitoring te starten, sluiten wij automatisch beide systemen op elkaar aan.