Het aanvragen van Zonnegarant doe je in de software van Solar Monkey. Op het moment dat je een systeem hebt gemaakt, dan zie je aan de rechterkant een knop met 'Vraag Zonnegarant 10 jaar aan'.

Zie je deze knop niet? Dan kan het zijn dat je niet de juiste omvormer hebt. Onze monitoring ondersteunt acht verschillende omvormertypes. Staat jouw omvormer er nog niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we deze kunnen aansluiten.

Hoe vraag ik Zonnegarant aan?

1. Klik op het systeem dat je wil monitoren via Zonnegarant.
  2. Klik op de knop naast het systeem 'Vraag Zonnegarant 10 jaar aan'.
  3. Je zit nu in het aanmeldscherm. Vul alle contactgegevens van de klant en de geplande installatiedatum. Deze datum is belangrijk voor de monitoring.
  4. Klik op 'Start' als alle gegevens juist zijn ingevuld.

Wij sturen nu een e-mail naar de klant om deze gegevens te controleren en te bevestigen. Zodra wij een akkoord van de klant hebben ontvangen, dan is wachten op de installatiedatum, zodat de panelen en omvormer worden geplaatst.

Waar kan ik mijn gemonitorde systemen zien?

1. Ga naar de homepagina in de software van Solar Monkey.
  2. Klik op 'Gemonitorde systemen'.

Je ziet hier alle systemen die jouw bedrijf aan het monitoren is. Op het moment dat de klant akkoord geeft op zijn/haar gegevens, dan wordt de status op 'accepteert' gezet. Na het plaatsen van de zonnepanelen en omvormer start de monitoring 'actief'.